..Terima Kasih Kepada Mereka..

Monday, September 6, 2010

..Tema Warna Baju Raya..

Ahaa..
Apa tema warna raya anda kali ni?
Rata-rata saya tanya orang, kebanyakkan warna biru..huhu
Anyway, baju saya dan incik Chenta pon biru kali ni..hee
Jenuhnye nak carik baju saya.
Sebab saya tak pernah beli baju raya siap.
Selalunya kami semua tempah saja dengan cik Ira (taylor feveret kami)..
So, incik Chenta beli baju dulu.
Baju saya tunggu gaji keluar..hehe
Jadiknya, inilah yg menjadi pilihannya..^_^

Lalalalaa..
Gaji dah keluar, first time beli baju raya sendiri..^_^
Dah tak mintak-mintak mama da..hehe
Barulah rasa macam mana nak berjimat..
Ok, let's talk about my choice..huhu
OMG!!
Look at there..^_^
It's my love at the first sight..
Sangat taksub dengan ini baju..
Tapi bila fikirkan harganya, macam terpaksa lupakan saje hasrat tu.
Mana tidaknya, nampak saja harga tu RM169, terus rasa nak keluar kedai.
Walaupun orang tu offer suruh try dulu tengok, takpe lah terima kasih..
Satu hari, ceritakan hasrat saya yg suci murni tu pada mama.
Heheheee..
Mama kata, ok lah nanti kite pergi tengok, tunjuk kat mama..^_^
Memang mama pon ckp, standard baju beads ni range mesti around RM200..
Haishhh..
Again agak kecewa di situ.
Tapi.....mama said, dont give up!
Cuba pergi tengok dekat JALAN TAR..
Adoiii..
Sesaknyaaa..
Malam esoknya, pergilah Jalan TAR dengan incik Chenta, Afie (his 2nd brother), and Akif (Afie's bestie)..
Round and round, akhirnya satu-satunya kedai yg kami jumpe..^_^
Its totally exactly the same!!!
OMG!!
And the price is totally much more different..
So what?
I grab it once I get my payment..
Ahaaa..
And now im totally in love with it..^_^
Alhamdulillah ramai yg bertanyakan tentang baju ni.
Pergi hantar dry cleaning pun orang berkenan..
So, what say you?
XOXO ^_^

4 comments:

Kanda said...

wahh~ sepasang gitu!
weee~

cik syahira said...

assalamualaikum iffah.

we all orange. hihi.

bonda said...

Cantik baju raya awak? Berapa harganya? Nasib baiklah dapat iaitu kena pada saiz dan warna tema.

Iffah Hamed said...

kanda : wahhh..lame sudah xnmpak kanda dlm blogger..huhu

cik syahira : waalaikumussalam syahira..;)orange ke? wow..thats something different..nanti update la kt blog..nk jugak tgk bagaimana..huhu

bonda : terima kasih bonda..huhu. harganye sedang molek saje bonda..hehe..nasiblah ade yg berkenan..^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails