..Terima Kasih Kepada Mereka..

Thursday, July 14, 2011

..Digital Pregnancy Test.?..

Haa..speaking of this pregnancy test thing, i am totally blur actually when the first time i wanna buy it.
You will see so many type of pregnancy test..
Ada yang murah, ada yang mahal.
Ada yang kertas, ada yang cassette.
Ada yang manual, ada yang digital..
Tapi saya tak pernah jumpa lagilah yang digital ni.
Confirm harganya tak hingatttt pulakk kann.
Kebetulan masa dok bertanya dengan pak cik Google, tu yang dia habaq mai kat saya tu..hee
Jum sapa tak pernah tengok digital pregnancy test tu meh saya kongsikan kat sini.
Comel kan kan? haha..
Siap kalau +ve, ade keluar gambar baby lagi tuuuu..huhu
Macam mana function dia tak dapat saya huraikanlah pulak kat sini.
Maybe you guys boleh click kat this link..
Haa..amacam?
Tak ke banyak jenis tu?
But range harga pregnancy test ni oklahh..
Affordable to buy..huhu
Sebab harganya cuma dalam lingkungan RM7 - RM20 sahaja..^_^
Untong-untong kalau ada promotion, macam baru ni saya tengok kat Watson's, RM10 tu boleh dapat 2 tester..
Tapi incik husband tak kasik beli yang tu.
Sebab yang itu kertas yg korang celop-celop je air *** korang tu..haha
Katanye, biarlah spend lebih siket, ambil yang cassette tu.
Kalau ada rezeki, +ve test tu, bolehlah disimpan dengan elok..hehe
So, memandangkan test yang pertama saya buat selepas kahwin haritu, saya gunakan brand Dip 'N' Tell ni, jadiknya kali ni pon saya decide memilih brand yang sama.Cuma jenis saja yang berbeza.
First time haritu saya beli yang kaler pink katenya..
Tapi yang tu kertas.
So, kali ni beli yg kotak biru(cassette) pulak..hehe
Bukan ape..
Yang ini resultnya cuma dalam masa satu minit sahaja..hehe
Dan yang paling bagus dalam mempromosikan produk mereka ni is, MONEY BACK GUARANTEE..ahaks!
Siapa mau rugi maaa..
Betol tak?
Ask yourself laa..hehe
Oklah, dah tak sabar nak share part yang paling ditunggu-tunggu ni.
Apelah agaknya keputusannya kan..huhu
Jeng jeng jeng!!POSITIVEEEE!! Yayy..huhu
Alhamdulillah..
Wah..nampak tak tebal kan tu?
Berapa bulan dah agaknya tu..
Tunggu keputusan doctor pulak nanti yerr..^_^

11 comments:

Anonymous said...

congrats kak!! ouhh kalo +ve its showing double line yer? wah wah.. tahniahhhh..


-anjelik alfonso-

Hunny Kitty said...

seronoknyerrr....tahniahhh

Fariza said...

IFFAH SYG.
alhamdulillah. tahniah. jaga diri tau. hik3.
kita dh exchange link ke belum?
fariza lupa. huhuhuh

LisaLisut said...

iffah,congrats! teringin nk rs beli pregnancy test please! hahahaha..

hana yoriee said...

waahh..congrats iffah..hana hrtu beli yg digital pny kat guardian jenama Clear Blue. harganya RM29.90. kalo digital pny dia terus tulis Pregnant atau tak and berapa minggu dah kandungan itu..hihi..

Putri Qaseh said...

Alhamdulillah..Tahniah, take extra care for u n baby..exchange link ye ;)

bonda said...

Barulah Bonda faham macam maklumat yang ditunjukkan, ditafsir. Maklum ajelah, zaman Bonda tak ada benda-benda macam ni. Nak tanya pakcik google, dia pun belum menjenguk lagi kat Malaysia.
Apa-apapun tahniah Bonda ucapkan. Jaga diri baik-baik. Jangan manja-manja sangat, nanti anaknya pun manja dan lembik.

Girls Like Me said...

oh my, u r pregnant! congrats :)
i always follow ur blog..bila la turn i kan, asik negative je bila test :(

Zara Bakar said...

"Jangan manja-manja sangat, nanti anaknya pun manja dan lembik."
-Bonda-


hehehehee...i loike bonda punya pesanan.. anyway, congrats darl!!!

Iffah Hamed said...

wahh..maaflah baru bukak belog. byknyelah hai komen2..huhu. terharu bace..hehe

ANON : yuppie..huhu..if +ve dia akn keluar double line..tak kirelah halus dan tebal mane..ttp ade isik dah tuu..

HUNNY KITTY : huhu..tengs dear..;)

FARIZA : fariza dearie..huhu..tenkiu dalink..hee..kite ase mcm dah tukar..tp xpasti..cmne nk check eh dear?

LISALISUT : sabar beb..hehe..kalo nk bli standby awal2 pon boleh jerr..huhu

HANA YORIEE : haa??betol ka yunk? wahh..bagosnye mcm tu..takyah lah susah2 nk gi double confirm kt doc kan kan..oklah tu ragenyer..huhu

PUTRI QASEH : tenkiu yunk. jum jum exchange..huhu

BONDA : hehee..baiklah bonda..akan cuba atasi masalah tu..huhu

GIRLS LIKE ME : heyy..ouhh..silent reader kitelah ni yer..hee..tenkiu yunk..akhirnya tglkan jejak jugak yer..hehe..takpe dear..usaha lagi..;) i pon negative jugak masa awal2..hhuuu

ZARA BAKAR : wah wahhh..huhu. suke eh..;p btw,tengs dear..xsabar nk blek ghaye sesame ni..hehe

ku-cit said...

tahniah nak dpt baby..

=dr abg long=

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails