..Terima Kasih Kepada Mereka..

Friday, August 13, 2010

..Wish Tree..

Ahaaa..
Thinking about 'How To Personalising Your Day'?
Kat dalam entry ni saya ade beberapa idea yang nak dikongsikan.
Sebenarnya, saya dan bonda terbaca akan idea ini dalam buku bridal yang bonda belikan untuk saya..heee
Agak excited jugaklah kami masa membaca dan dapat idea ni.
Ok, tip ni mudah saja.
Bukan saya je, kamu semua pon boleh buat punye lah..

..'GET A WISH TREE'..
Selain daripada anda menggunakan buku daftar tetamu, anda juga boleh dapatkan Pohon Hasrat ini untuk diletakkan bersama.
Apabila tetamu anda melangkah masuk ke dalam dewan atau rumah, berikan mereka sekeping kad bersama untuk menulis nota-nota cinta kepada anda dan pasangan.
Jangan malu dan segan.
Ahaks!!
Sebab, kamu akan sentiasa ade pohon ini sebagai peringatan istimewa untuk hari perkahwinan anda. ^_^
Amacam?
Nak buatnya macam mane?
Senang aja dong..^_^
1. Carik satu pokok yang mudah dibawa dan chantek juga untuk dihias atau dipamer..
Sebab, nanti lepas kahwin kita mesti nak simpan kt rumah kita kan?
So, kot iye pon, hiaslah molek sikit kan..
Huhu..
Contohnya macam gambar kat bawah ni.
Kalau tak silap saya, ini origami..
Ok..
2. Ringan-ringankan lah sikit tangan tu buat kad ucapan.
Bukan susah pon.
Gunting ikot shape yang korang mahu, kemudian, tebuk satu lubang kecil dan masukkan riben atau tali dan ikat untuk mudah digantung pada pohon hasrat tu..^_^
Kalau dah malas sangat, pergi je carik kad-kad kecil yang dah siap jual kat luar sana haa..
Ok? Hehe..
3. Then, letak la kad-kad ni dalam satu bekas kat tepi tu..
Yang mudah dilihat dan dicapai..
4. Jangan lupa hias la sikit pokok korang tu.
Biar sejuk sikit mata orang tengok.
Sampai semua rase nak menyinggah tengok dan ngendeng-ngendeng nak bergambar..^_^
Hahaha..
Tadaaa..
Dah siap!!
Saya suka dengan juntaian kristal tu.
Tapi kalau boleh tak nak la letak banyak sangat.
Nampak serabut pulak nanti.
Huhu..
So, what say you?
XOXO ^_^

7 comments:

Cik Belle said...

suke jugak idea ni! hehe

bonda said...

idea yang simple di atas kertas menjadi sangat menarik apabila diterjemahkan kepada gambar. Tahniah atas usaha iffah. Good job.

CaLiNa™ said...

nice

Iffah Hamed said...

cik belle : best kan..huhu. Easy to do,nice to show..hehe
bonda : thanx mama. ^_^
calina : tenkiu dear..=)

Nora a.k.a Aira said...

waaah good information.. hope i pun ada wishing tree nanti hehe

Iffah Hamed said...

yup yupp..im hoping the same thing too..hee.bkn susah pon nk buat kann..^_^

Iffah Hamed said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails