..Terima Kasih Kepada Mereka..

Monday, September 24, 2012

Converse for baby..

Alhamdulillah..
Finally i managed to get this shoes after being frustrated waiting for so long..
Tell you what.
I've been searching and waiting for this shoes to be restock since sebelum i kawen lagi okeyhh..
First time jumpa kasot ni masa sebelum dekat-dekat nak kawen.
Masa first masok boutique dorang kat MV tu i thought dorang jual keychain.
Sebab that thing is too small.
Kalau uol tengok pon dorang tak display kat rack.
Dorang gantong kat belakang cashier lagi tu..huhu
For sure uol takkan sangka yang dorang ade jual converse for baby.
Then masa first jumpa tu rasa macam to early untuk beli benda-benda macam tu,
So, end up i tak belilah..
Masa dalam kereta nak balik rumah tu i told to my boifren yang merangkap husband i sekarang..hehe
Rasa macam tak tenang pulak hati ni sebab tak beli.
Comel sangat benda alah tu.
So, after discuss incik husband cakap esok kite gi beli terus ok.

The next day, jeng jeng jeng..
Masok jer boutique converse tu tengok macam dah kosong dekat belakang cashier tu.
Rasa macam nak menjerit, nak menangis, nak marah, semua pon ade.
Dalam hati mulalah rasa tersangat sangatlah menyesal uol..
Then saya ni kalau selagi tak dapat ape saya nak tu, i will find until i get it..hehe
Saya tak puas hati, then terus tanya staff dorang mana lagi butik yang dorang ada.
Lepas tu cepat-cepat i pergi terjah Pavilion.
Sampai pavilion, lagi kecewa sebab dorang cakap dorang tak tau lagi bila akan restock.
So, lama kelamaan, saya dah malas nak pikir.

And one day.......
Hehee..jalan-jalan kat MV. 
Elok jer incik husband tengah tunggu que chatime kat atas tu, saya cakap nak gi masok kedai gay kat depan sana.
*saya memang suka masok kedai-kedai macam philosophy..but it doesnt mean anything for my husband tau..haha
Oopss..converse macam tak jauh dari situ.
Tergerak nak jengah..kot kot ade yang berkenan for Anaqi..
Waahhhh!! Macam orang giler saya pergi kejar incik husband kat luar.
Kali ni tak kira!
Mesti beli dan wajib beli!
Kalau tak saya akan menyesal seumur hidup!hahaha..
And tada daaaa..akhirnya i got a pair for my lil si kacak..

Friday, September 21, 2012

Organic Baby Food..

This is Anaqi's first vegi food.
Dia memang sangat tak sukakannya.
Mami ingatkan yang original sayur jer dia tak suka.
Rupenya, mami try trick nak tipu-tipu sikit bagilah yang readymade but its organic laa, pon dia tauuuuu. 
Pecah tembelang mami uol..
Ingatkan baby tak pandai memilih.
Apa yang masuk mulut jer dia akan ngapp!
Silappp..
But fyi, masa saya nak bagi Anaqi makan pon saya tak berapa gemar akan bau dia.
Macam bau pedas-pedas and sayor-sayor..yuckkss!huhu..
Tapi grandma cakap, ok jer. 
Tak pedas pon..tade rasa anything.
Btw, untuk mommy2 yang nak cuba makanan yang macam ni, cara penyimpanannya haruslah disimpan di dalam peti ais once dah bukak.
Hanya disarankan untuk 2hari sahaja selepas dibuka.
Pictures below buat saya rasa geram bila tengok aksi dia time nak suapkan food ni.
Di bwekkk bweekk nye..
Haa..ni time dia pura-pura nak muntah.
Kononnya tak nak mami suapkan lagi.
Dengan muka muka pon dia buat macam pelikkkk jer.
Padahal lepas tu elok jer dia gelak-gelak bila kite tak suap da..
Aiyooo..sayang mami sorang ni.



Mommie and Son..

I love this entry.
I am about to show you the love of a mother to his own son.
Frankly said, I am really admire Nora Danish loves on Rayqal.
They are really sweet.
I wish me and Anaqi will be like them since he small until his grow up.
How fast time flies.

Thursday, September 20, 2012

Online Invitation..

I made this special invitation for my SIL surprise baby shower on last early September..
Untung ade application yang boleh tolong nak mengedit ni hokeyhh..
Tak kuasa uol nak bukak bukak lappy and photoshop la bagai..hee
Gambar pon saya mintak uncle Google jer tolong carikkan..kelasss i kan. Huhu..
Al kisahnya, nak cut cost punya fasal, and dah kesuntukan masa nak gi carik paper and printing, so i came out with one idea..ahaa
Why don't i just make it simple and send the invitation to other family members through WHATSAPP Zaimi's family group..hehe
Alang-alang incik hubs da create silent group semata-mata untuk plan the surprise baby shower tu.
Senang sikit nak berbincang since we have another official family group, so tidaklah terkantoi ape yang dirancang itu..haha *gelak notti
So, macam ni lah ghupe benda alah yang saya dok cite ni.
Simple and jimat kan kan..ngee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails