..Terima Kasih Kepada Mereka..

Sunday, September 19, 2010

..Jakel, Jalan TAR..

No no noo..Its not for me yet..hehe..But its for my younger sister, Lad..^_^Hehehe..Dont get confius ok..ME? Not yet..Sooner la kot..Kena fikir betul-betul nak pilih warna apa..Kang dah beli, nak ubah fikiran la apa lah..hee..So, kemana kami hari tu ya?Of course it will be JAKEL..Mama said, kita kenalah tolong orang melayu..Kalau bukan kita, siapalah yang nak tolong bangsa sendiri..;)Lagipun, service mereka pon tak kurang bagusnya..

Pagi tu kami keluar, mama decide nak parking dekat KWSP..Ahaaa..Jalan kaki??Haa..Selagi saya boleh avoid, saya avoid..Hehee..Lagipun untuk kebaikan mama and lad jugak.Tak payah diorang nak jalan kaki nanti panas-panas..^_^So, berpusinglah kami carik parking kat jalan Tar tu..Memandangkan saya pun dah biasa dengan jalan-jalan dalam tu..Mane tidaknya, berapa lama saya dengan Astro buat sales kat situ.So, taulah sikit-sikit mane nak parking..hee

Finally, selepas tawaf 2 kali, kebetulan ada Alphard nak keluar, so, lucky us!Yang lucunya, masa kami nak bayar dekat meter tu, tengah kira-kira masuk syiling, adalah taukeh kedai emas depan kami tu tegur.."Cik, hari ni tak payah bayar.."Errkk..pelik sekejap..Rupanya, ahad dan cuti umum PERCUMA!!Huhuhu..lad ckp,.."Nampaklah kita ni tak biasa parking meter.."^_^So, mari mari kita tengok ape yang berlaku di dalam JAKEL..
*maaflah..gambar blur..camera handphone saja..huhu..malas nak jinjing dslr..leceh pulak..;)
Sibuklah kami mencari kain yang dikehendaki oleh Lad..
Smileee!!You are in front of my cameraa..heee..Ohh..hari ni, saya belajar lah serba sedikit tentang kain..Terutama sekali nama kain yang Lad susah nak ingat tapi kain favorite saya..hehe

Listen here ye Lad..
V A L E N T R O
Huhuhu..

Sebenarnya hajat di hati dia nak mencari kain Thai Silk..Tapi, bila dah di explain tentang jenis-jenis kain, dia da mula jatuh hati dengan yang lain..heee..So, end up dia pilih Shantung silk..Hampir dah nak ke Thai Silk jugaklah.Ikutkan, Valentro pon tiada kurangnya.Tapi, Valentro ni colour dia sangat limited.
*harap-harap masa saya nak beli nanti, colour yang saya nak tu dah ade..huhu
So, colour yang dia nak tak ada.No choice, Shantung tu pon ok jugak..Ok, mari saya kongsikan sedikit ape bezanya..Thai Silk ni mudah sangat sangat berkedut..Cantik memang lah cantik sayang.Tapi nak jaganya lecceh laa..Dah la every time nak basuh kena dry clean..Adoii..

Next is Shantung Silk..The lady said, dry clean pada mulanya saja. Later on da boleh washable dah..huhu..Tapi, kalau pakai valentro, memang washable. Tak perlu nak hantar dry clean. Senang nak jaga pulak tu..heee..So, inilah kain yang dibeli tu..
Ooohh..jangan keliru. Sebab yang belinya, adalah kain aqua tu. Bukan lace tu. Lace tu try nk add on saja. Kena ke tak kena warna kombinasi yang mana satu. Sebab pada mulanya intend to do the patching as replacing the beads..Pening jugalah fikir. Kalau saya, da lah cepat rimas. Biasanya saya beli ape yang saya nak beli je dalam kepala otak saya..huhu

So, tengah round round floor saya dan bonda terjumpa lah satu patung ni..Cepat-cepat bonda suroh ambil gambar. Ilham kalau nak buat beads nanti..hehee
Tengah tunggu-tunggu the lady pergi potong kain, saya dan Lad terjumpalah magazine Pengantin ni. Tak tahu lah pulak edisi bila, tapi yang pasti ade yang menarik perhatian saya..Jeng Jeng Jeng..
Idea untuk konsep tema bilik saya nanti..huhu..I really really heart this 3 combination colors. Lagi lagi yang merah puteh tu..Auuww..hee

Ok, part yang paling menarik sekali saya nak share dalam entry saya ni adalah tentang sepasang baju lelaki dan perempuan yang saya berkenan sangat sangat ni..hehe..
Tada daaaa!!!
Shantekkk kan?? Huhu..I really love this color. Macam yang saya plan untuk our E-day..^_^ And fyi, this is the real FRANCE LACE..ahaa..tak tipu punyelah. Nak tahu satu meter france lace this type berapa? Haaa..RM1,500.00..itu baru untuk 1 meter ok..hahaaa..its really really not me..huhu..Tapi saya berkenan dengan songket patung lelaki tu..;)

Ok, perut sudah sangat sangat lapar. It's Lad's treat..hahaha..Kami makan dekat 1901 Sogo..Nak sampai Sogo tu membebel-bebel jugak lah saya sepanjang jalan..huhu..Cuba teka kenapa? Hee..Sebab kena jalan kakiiiiii...waaa..Penat tau..
Jadiknya, sampai sini sajalah ye..Lad nak pergi beli bantal ni. Ade Sale kat lobby uh..hehee
So, what say you?
XOXO

11 comments:

sharifuddin N shakina said...

1500 for 1 meter?what the betik..huhu..tapi canteeeeek sgt..waaa..

alya ramli said...

hye dear.. yg u snap b'latar blkg kain aqua tu brapa RM ye semeter?? hehe chantek.

Iffah Hamed said...

kina : kannn..chantek kan? huhu..geram tengok..tp tu la,1.5k ntk 1meter sgt giler tu..huhu

alya : why cnt open your blog dear? err..u mean kain aqua tu is it? ka yg mane? huhu..konpius..

No heart feeling said...

huhu best..kaler kaen pun nice.. :) tapi yg kaen pink tuh mmg sangat la cantek..gaji sebula baru dapat beli semeter..hahaha tiap2 bulan beli 1 meter..haha pastu rongak..hahah :D

nurayunni said...

wah..gaji 1 bulan baru leh dpt beli kain 1 meter..
kalu mcm nie kene kawen ank raje lar sy nie..huhu

cik syahira said...

assalamualaikum iffah.

saya teringin nak tau macam mana rupa shantung silk tu. dah banyak kali dengar tapi tak dapat nak imagine. mesti cantik kainnya~

Iffah Hamed said...

No heart feeling : kalo u rongak,laki i botak..hahaha...mmg chantek tp kalo dpt kawen dato' tape laa..huhu

nurayunni : yup yup..kawen ank raja la nmpknya..itu pon kalau ade yg endakkn kite kann..huhu

cik syahira : wsalam cik syahira..hee..yg kaen aqua adik sy bli dlm gmbar atas tu la shantung silk..huhu..cntek jugakla..tp ade yg kate panas sket kalo pakai..ermm..kain dia lebih kurang mcm thai silk..kan keras kan..kire xmcm chiffon..kalo chiffon dia jatuh..so nmpak cntek beralun sket..

CaLiNa™ said...

salam kakak..kak iza nk tunang dh>..eee..best2..tmpng happy..ehehe

Iffah Hamed said...

hai dear calina..;)
yess,kak iza is otw..huhu..wish her all the best k..^_^

jazzeyra said...

cantik! tp mahal sgt la kain tu..

catalogue yg u tgk tu, i rase on ikea bed on 2011... u bleh tgk n dwload kt ikea website..

:) well, hav fun wit ur preparing!

Iffah Hamed said...

jazzeyra : kannn..huhu..i pon bkn kawen ngn ank raja..hahaha.ouh ade dlm website eh?kk thanks dear..will check then..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails