..Terima Kasih Kepada Mereka..

Friday, September 21, 2012

Organic Baby Food..

This is Anaqi's first vegi food.
Dia memang sangat tak sukakannya.
Mami ingatkan yang original sayur jer dia tak suka.
Rupenya, mami try trick nak tipu-tipu sikit bagilah yang readymade but its organic laa, pon dia tauuuuu. 
Pecah tembelang mami uol..
Ingatkan baby tak pandai memilih.
Apa yang masuk mulut jer dia akan ngapp!
Silappp..
But fyi, masa saya nak bagi Anaqi makan pon saya tak berapa gemar akan bau dia.
Macam bau pedas-pedas and sayor-sayor..yuckkss!huhu..
Tapi grandma cakap, ok jer. 
Tak pedas pon..tade rasa anything.
Btw, untuk mommy2 yang nak cuba makanan yang macam ni, cara penyimpanannya haruslah disimpan di dalam peti ais once dah bukak.
Hanya disarankan untuk 2hari sahaja selepas dibuka.
Pictures below buat saya rasa geram bila tengok aksi dia time nak suapkan food ni.
Di bwekkk bweekk nye..
Haa..ni time dia pura-pura nak muntah.
Kononnya tak nak mami suapkan lagi.
Dengan muka muka pon dia buat macam pelikkkk jer.
Padahal lepas tu elok jer dia gelak-gelak bila kite tak suap da..
Aiyooo..sayang mami sorang ni.



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails