..Terima Kasih Kepada Mereka..

Friday, August 20, 2010

..Pre-Wedding Theme..

Hai all..
Rasa-rasa saya sudah agak beberapa hari jugak la x meng'update entry saya.
Maafkan saya sebab kondisi yang tidak berapa stabil.
Tambah dengan environment saya yang sekejap sejuk, sekajap panas.
Jadiklah selesema yang tidak dapat dibendung..hee
Anyway, walaupun terlampau banyak benda yang mess up my mind ketika ini, tapi saya xnak miss post latest2 entry untuk tatapan dan bacaan anda semua. ^_^
Ok, apa yang sedang bermain dalam fikiran saya agaknya ketika ini ye?
Jeng jeng jeng!!
Ini dia salah satunya..
..'What is your outdoor concept?'..
Dalam mencari photographer2 yang dikehendaki, ini adalah salah satu elemen penting dalam mencipta kelainan dan keseronokan bersama client anda.
1. Satu scene atau senario yang dilakukan bersama..haa
Bukankah seronok tu?
2. Aksi romantis anda berdua..hehe
Kalau macam ni,saya pon naik kejang nak buat..
Bukan ape..
Maluu..ngee ^_^
3. Tadaa..Satu aktiviti yang memberi kepuasan pada kedua-dua belah pihak.
Samada jurugambar ataupun client, dua-dua enjoy..^_^
4. Mencipta satu cerita hanya di dalam sekeping gambar.
Seronok ni.
Kita tak perlu bercakap untuk bercerita.
Tetapi dengan melihat gambar ianya dapat disampaikan..^_^
5. Dimanakah tempat anda mula berkenalan dengan si dia?
Haa..Flash back!!
Mungkin korang boleh buat outdoor scene korang dekat tempat 1st korang dating atau berkenalan..
Macam gambar-gambar kat bawah ni, bila saya tengok, terasa macam zaman kat sekolah dulu-dulu..huhu ^_^
6. Bijak bermain dengan grafik..^_^
Idea ni pon menarik.
Cuma ianya bergantung atas editor jurugambar anda..hehe
7. Berani mewujudkan satu scene yang luarbiasa..
Hehe..Kebiasaannya, semua orang nak nampak cantik di dalam gambar mereka.
Tapi, scene sebegini memang sangat berlainan.
Itu semua terpulang pada citarasa individu tersebut.
Macam dalam gambar di bawah, hasil gamabr ini telah pun dimanipulasikan oleh konsep HDR.
8. Menyelitkan konsep-konsep kemelayuan dan keagamaan.
Tak ke sejuk je mata kalau korang tatap gamabr-gambar macam ni?
Hee..^_^
9. Idea yang masih xlapuk hingga kini..
Amacam?
Tetap nampak segarkan?
10. Last but not least, mungkin berdua lebih baik..^_^
Wahh..
Macam lagu Indon tu pulak..huhu
A lots of credited to The Photolicious and collection from Deviant Art.
Sememangnya, sudah terbukti kemampuan jurugambar kita.
Apa kurangnya Photographer Malaysia?
Kita juga mampu menghasilkan idea-idea yang bernas..^_^
Amacam?
Korang dah pikir ka konsep macam mana yang korang inginkan?
Saya masih lagi buntu..hehe
Lagi-lagi bila da buat entry ni.
Semua pon best..
So, what say you?
XOXO ^_^

10 comments:

@ty_farEd said...

tak tau nak piLih....banyak sangat yang cantik2 n besh2..!!! sumer idea menarik... :)

Iffah Hamed said...

hai dea..^_^
thanx for drpping by..nway,i pon da pening..kan kan? semua idea sgt fun to do..huhu

Cik Belle said...

semua pun cantik lah! =)) shuke semuanya! kalau i la kan, i suke tema picnic-picnic. hahaa. tema comel budak skolah pun best. =)

Nora a.k.a Aira said...

nora memg konsep back to school sebab memg jumpa di sekolah. xsabar nak shooting bulan 12 ni hehe, cuma tema untuk belah laki masih tgh pk. thanks sbb bg idea =)

luvelysyue said...

suke dgn konsep kemelayuan n keagamaan..

nmpak lbh kpd nsihat..gmbar yg tersirat smpan sribu mkna

~CiK NadiRa~ said...

vote for keonsep kemelayuaan n keagamaan + retro..yeah!

Nora a.k.a Aira said...

iffah, google document tu dekat blog macemellow, tajuk almost a bride. boleh tgk dekat link nora, bride 2011 =) bleh ask her.

~..cik PriNCEss..~ said...

konsep kemelayuaan n keagamaan + retro mmg sgt menarik vote for that..huhu..(^_^)

iMoments said...

interesting indeed

Iffah Hamed said...

cik belle : i kalo picnic2 ni cam risau sket..t gambar xberambil..tapi mkn yg xhenti..hikhikhik

Nora a.k.a Aira : yo welcum dalink..sharing is caring. huhu. i pon ske gak ngn konsep back to school. dpt imbau kenangan mase kt zaman skolah dulu..hehe..mase kt skolah takleh nk tangkop2 gambar. t kne marah ngn cekgu displin..hehe

luvelysyue : kannn..huhu. betol betol tu. gambar yg mengungkap seribu erti makna. wahhh..love the phrase dear..hee

~CiK NadiRa~ : wahh cik nadira..mane satu tu? hehe..nk yg retro kah? atau yg kemelayuan kah? ngee..but both also nice maa..kan?

Nora a.k.a Aira : got edy..she reply me edy..thanx dear..huhu

~..cik PriNCEss..~ : ni mcm same ngn pilihan cik nadira ni..hehe..wahh..makin tinggi lah undian keagamaan dan kemelayuan + retro..huhu

iMoments : thank you dear..^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails