..Terima Kasih Kepada Mereka..

Tuesday, May 24, 2011

..Henna Jalan TAR..

Ok, kali ni saya nak kongsikan cerita saya tentang Henna saya yang last minit..haha

Sayangnya lah haii bila tengok gambar sarung cincin saya masa akad nikah,tangan tu cuma berinai biasa saja.
Mane tidaknya,bertungkus-lumus untuk majlis sendiri, mana nak sempat kann.
Nak sangat semuanya buat sendiri, so manalah nak ada masa oiii..

Yang lawaknya,8 jari je yang sempat.
Lagi dua jari dah letih..
Itu pon, pukul 6 pagi baru buat, pukul 7 pagi dah kena bangun balik sebab Aleng and Sharul dah sampai untuk sesi make up pagi..pfffttt
Nasib baiklah ada kawan yang baik budi tolong inaikan jari-jari saya tu.
Tersengguk-sengguk buat.
Sian dia tak cukop tidur..huuu

By the way, kalau korang tengok gambar kat bawah, ini seminggu selepas resepsi barulah saya buat.
Itu pun untuk majlis bertandang di rumah incik suami.
Rileks lah sikit bila semua beban dah settle..huhu
So, barulah ada masa sikit pergi berkejar nak mencari Henna untuk dipakai semasa majlis bertandang tu.

Haaa..nak dijadikan cerita pulak, memandangkan majlis bertandang berlangsung pada hari sabtu, so hari Jumaat lepas balik kerja malam tu teruslah kami berkejar ke Jalan TAR.
Masa tu dah tawakal dah.
Kalau ada, makanya dapatlah kami berinai.
Kalau enggak ada, makanya tiadalah inai untuk esok harinya..huu
So, setibanya kami di Jalan TAR, cepat-cepat mata saya melilau mencarik parking.
Akhirnya incik husband dapatlah parking area depan kedai emas dan sari-sari tu.
Dengan pantas saya keluar kereta berjalan menuju ke arah luar Mydin.

Alhamdulillah, memang rezeki kamilah malam tu untuk berinai..haha
Haaa..lai laii laiiii..
Ini yang sebenarnya i nak cerita dengan u olssss..^_^

Dari jauh saya dah nampak kakak ni sambil memangku tidur anak kecilnya.
Tapi saya beranikan diri nak tanye jugak,kekalau dia ada offer serbis henna-henna ni..haha
Makanya, dapat jugaklah saya berinai malam tu..hehe

Saya pon memulakanlah perbualan.
"Berapa akak amek untuk henna tangan ni?"
"RM5 je dik.."
"Ouhhh..murah ye akak buat. Kalau kat tempat saya area Kajang sana RM lime puloh henggettt kakk..bla..bla...bla...bla..."


Seperti biasalah mulot saya bila dah ramah..hee
Akhirnya bila dah settle semua, saya pon tanyelah akak tu.
"Berapa tadi kak?"
"Semua sekali RM45 je dik.."
"Huh???? Mahalnye kak?" Dalam hati saya *amboi kauuu..mentang-mentanglah aku crite kat kau tempat aku harga sekian sekian. Selambe kau je nak mark up dalam masa 10 minit tu je kan..
Hmm..bayar jelah.
Saya dah tak ade mood nak marah orang.
Nasib baik dia..

So, jum tengok hasilnye. ^_^
Dari luar tapak tangan..ok laa kann. Tapi saya sangat tidak suka akan warna yang ada di jari-jemari saya tu..sighh. Comotlah akak tu buat. Baik saya buat sendiri. Jari je dah RM15 rupenya.
Yang ini pulak dari side dalam tapak tangan..Waaa. Bencinya saya bila nak tunggu inai dalam ni hilang. Serious sangat kasar tangan saya. Terkopek-kopek..

Wahh..gambar kat bawah ni macam dah senang hati je ni..hehe
Mane tidaknye.
Baru bangun tidur maa.
Korang tengok je lah ye..^_^ Haaaa..nampak tak tuu??
Nampak tak?
Kan dah hilang semuanya!Weee..
Tinggal saki-baki kat kuku tu je..hehe
Baru best!
Ini barulah favorite part..^_^
Simple but yet still kiutt..
XOXO
Mrs Chuck

5 comments:

LisaLisut said...

thats one of the reason i tak suka ukir2.sbb i rimas bila dh masuk hari2 berikut nk tgu dia hilang,haha.i rs semak no offense :)
i lg suka simple basic.cantik.hehe.

ada satu india ni caj i 200.nk je aku ckp kau igt aku keling ke nk berhabis 200 pakai inai.lol ;p no thanks.

Reen said...

omg mcm mana dari RM5 boleh jadi RM45? RM5 tu untuk 1 jari ke?

Iffah Hamed said...

lisa : haa..me too!this is my first time. so i tak tau plak cmtu jadiknye. huu..menyesal xsudah i. nk tgu hilang tu rasa seksanyerr. i sendiri yg kopek sket2 ari-ari..haha. eh mahalnye smp rm200? kannn..dia ingt kite ni mcm dia ka nk berinai smp cenggitu la ghupe..huhu

reen : hahaha..mahal kan? ngoy betol tau. i pon xpaham a cmne dia caj. da malas a nk pkir time uh. tp sbenar dlm ati mmg menyesal giler aa..hee

~Ayu BnSyg~ said...

That kakak yg lukis henna tu jugak la yang buatkan utk Ayu =)

Mila Ahmad said...

akak tu buat memg xcantik la. ada akak india tu bagitahu mahal tapi xcantik pun, masa tunang mila haritu buat dengan akak india dekat dgn akak tu. rm5 je satu tangan ramai tego cantik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails