..Terima Kasih Kepada Mereka..

Friday, August 13, 2010

..E-day Checklist..

Hai all..
Hari ni saya nak buat checklist untuk E-day kami nanti la.
So, xdak lah kelam-kabut, serabut pening kepala, susah hati, xtentu arah kami nanti.
Hehee..
As you all can see, saya pernah pun bagi tips ni dalam Merisik, Meminang & Bertunang.
Tapi, yang tu lain cerita.
Yang ni saya nak tulis saya sendiri yang punya checklist sebagai reminder yg memudahkan saya untuk semak di kemudian hari.
*ade penambahan sikit dalam checklist saya ni.

OK..Let's see what should I prepare with.
1. Membeli cincin merisik (sekiranya perlu) - X (Nahhh..xperlu pon untuk saya)
2. Membeli cincin pertunangan - Yang ni harus kot. Ok, still searching.
3. Memilih tema untuk majlis pertunangan - Err..setakat ni warna PINK PASTEL yang terlintas.
4. Menyediakan hantaran (bilangan & item) - Masih dlm perbincangan kami.
5. Pakaian untuk majlis pertunangan - Kalau boleh nak D.I.Y carik kain dan design sendiri.
6. Juru solek/mak andam - Nak yang simple and natural sahaja. Mungkin dah ade yang berkenan dihati.
7. Jurugambar - Not yet discuss.
8. Mini pelamin - Tengok dulu.
9. Door gifts - Masih dalam budget.
10. Penyediaan makanan/katering - Rasenya part ni kena bincang dengan mama & ayah dulu.
11. Merisik (memilih wakil pihak lelaki) - X
12. Merisik (memilih wakil pihak perempuan) - X
13. Meminang (memilih wakil pihak lelaki) - Nak kena tanye incik Chenta dulu ni.
14. Meminang (memilih wakil pihak perempuan) - Saya rase, ayah dgn mama lah orang paling layak.
15. Memilih rombongan pihak lelaki (bilangan) - Kena bincang dulu.
16. Pakaian wakil & ahli rombongan - Belum ditetapkan lagi.
17. Pihak perempuan (wakil menyambut tetamu) - Siapa yek?? Nanti refer dgn mama lah.
18. Pengangkutan - Kereta lah..Xkan nak bawak bas naik ramai-ramai kan? hee..
19. Bertunang - membincangkan mengenai:
i. Jumlah Hantaran - Kena refer dengan ayah n mama.
ii. Mas Kahwin - Kalau tengok, anak jati KL, RM80..
iii. Belanja Hangus - Xtahu lagi.
iv. Tarikh Pernikahan - Not yet discuss.

So, what say you?
XOXO ^_^

7 comments:

Nora a.k.a Aira said...

pengalaman nora, tetamu tanya betul2 nora dulu asal kata majlis tunang 8 kete jek, sekali datang mak aih 15 ~ makanan cukup2 je huhu

Iffah Hamed said...

aiyoo..ramai pulak..ni yg merisaukn..that means,kite nk kne wat list confirmation la kn cik nora? ermm..bia mknn budget lebih is it?

Nora a.k.a Aira said...

tau xpe. pagi2 hari kejadian pun leh bertambah kete. tp nora memg lebihkan makanan.erm nora nak tanya sbb kamu xda shoutbox, terpaksa tanya sini, jangan mare. wed day kamu maybe 2010 atau 2011 sbb nora nak put ur link by category. nora letak 2011 la te. dekat blog nora tu. nora link by category, senang nak akses =)

Iffah Hamed said...

ermm..shotbox tu mcm mane nora? teach me how to have it if u dont mind..^_^
xmara pon lo..huhu..ouh,its for sure 2011..byk la iffah xpaham lagi fasal blogging..most of blogger yg iffah jumpe ade dpt award2 semua tu..mcm mane ek?seronok tgk nora dgn kwn2..=)

Nora a.k.a Aira said...

oh shout tu tempat borak2 yang dalam kotak tu, biasa tempat org tinggalkan mesej hehe. kalo nak shout out tu klik je dekat blog maan2 ada shout out then ikut langkah seterusnya, nanti letak dalam design layout blog ogeh.

Award tu biasanya pemberian seseorang kepada blogger. biasanya bila musim award datang, mula la tersebar award tu =) nanti bila iffah dah lama2 tulis mesti akan dapat, yg penting keep in touch with others bloggers =)

cik syahira said...

assalamualaikum iffah.

1st time visit kat sini. sy sedang survey checklist E-day tu yang jumpa blog kamu. dari sehari ke sehari tak terbuat-buat check list E-day. malam ni tak ada kerja, bosan-bosan tu yang google check list. untuk buat guide line E-day sy. oh ye, kebetulan sama-sama nak menempuh E-day ni, sy link kamu dalam blog sy k.
anyway, thanks.

Iffah Hamed said...

Nora a.k.a Aira :thank u nora..^_^ will stay keep in touch n blog walking to say hi then..huhu

cik syahira :terima kasih cik syahira..stay keep in touch tau..will link u also in my blog..ngee =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails