..Terima Kasih Kepada Mereka..

Saturday, June 13, 2009

..MOHD SARIFUDIN & NURUL FAISZA WEDDING..

..In sharing my experience by doing wedding job,this is my 2nd experience of it..But this is different,sebab,kami adalah sebagai official photog in this wedding..Banyak pengalaman yg dpt kitorg ambil dalam mengendali semua faktor..Plus,kitorg dpt gak rase buat kerja jauh..

..During the first day we came which is on 29th of May 2009,kami terpaksa rush untuk majlis khatam Al-Quran+kenduri doa selamat pada mlm tu..Nasib baiklah,kami ni peramah dan rajin bertanya orangnya..So,xde lah kami sesat mencari rumah pengantin..Petang tu kami menjejakkn kaki di rumah Kak Nurul,I can tell you their families is so nice people..Kami dilayan sangatlah baik oleh si ibunya..Then,kami terus stay petang tu until maghrib while waiting for the majlis on that night..

..Anyway,besoknya,pagi-pagi lagi dah nak kena bangun..Memandangkan majlis akad nikah will be on 9.00 o'clock in the morning..But,the bride have to get ready as early as 7.00 o'clock..Setibanya kami pagi tu di rumah Kak Nurul,terus saje kami mencari surau yg dikatakan akan berlangsungnya majlis akad nikah tersebut..Kate orang kampong,ade 3 surau di sini,Dik..Kitorang pon terpaksalah tgk satu,satu surau..Agak-agak yg banyak kereta parking tu,yang itulah kot destinasi kami..Hehe..

..Nak dipendekkan cerita,tarikh hari itu iaitu,30 May 2009,telah menjadi tarikh keramat bagi pasangan 'MOHD SARIFUDIN & NURUL FAISZA'..Sebagai anak sulung dan satu-satunya anak perempuan dlm keluarga,kenduri yg dilangsungkan itu cukup meriah..Warna merah bersulamkan emas menjadi pilihan hati si pengantin..Hantaran sebanyak 9 dulang dari pihak lelaki telah berbalaskan 13 dulang dari pihak perempuan..Seronokkan bila mendengar? Pengalaman berada di sana dan dapat melihat berlangsungnya majlis,lagilah seronok buat kami..Tetapi,1 detik yang xdapat saye dan EG lupekan adalah ketika sesi ijabkabul oleh bapa perempuan..Sebak di dalam hati bila mendengar si bapa berulang-ulang kali terpaksa melafazkan ijab dalam melepaskan anak perempuan kesayangannya..Saat ini sempat saya potretkan sebagai kenangan untuk keluarga mereka..Kadang-kadang terlintas bagaimana perasaan ayah saya satu ketika nanti..Anda pula bagaimana? Pernah anda terfikir seketika?....

..Cincin yang disarungkan pada jari si pengantin lelaki,MOHD SARIFUDIN..
..Tetap xdilupekan adat tradisi kite,sireh junjung dari pihak lelaki untuk si perempuan..
..Sesi menandatangani surat-surat serta dokumen perkahwinan oleh ayah pengantin perempuan,si pengantin perempuan, dan si pengantin lelaki..

..Cincin disarung,tanda ikatan telah termeterai..

..Kalungan gelang yang dipakaikan oleh si lelaki..

..Kegembiraan yang terukir di raut wajah si pengantin perempuan,NURUL FAISZA..

..Antara moments potret yang sempat dirakamkan oleh kami..

..Selesai sudah akad nikah,solat syukur tanda terima kasih kepada-Nya..

..Ketibaan pengantin lelaki yang ditunggu..

..Silat melayu yang dipersembahkan oleh adik si pengantin perempuan telah menjadi pembuka majlis pada hari itu..

4 comments:

Kanda said...

wahhhh..
sudah update loorr..
bengang nyer xdpt on9 sgt,eeeiii!

♀zaRa♂ said...

nnti i kawen
i pnggil u guys k..
tp kire hrge famili k??
haahahah
jaat gle..
no la,gurau je

jfjphotographer said...

Ok cntik gmbar korang..tahniah

babydasler said...

babe n eG!!
CONGRATS...eventho u guyz are a new beginner BUT I THINK U GUYS HITS THE SHOTS!!!
i really100 LOVE them...they are so nice n incredable....n unbelievable n lOVaBLE like baby..:P
well thts a gr8 advantage 4 BOTH of u...nnt baby kahwin ker engage ker baby INVITES both of u 2 be my PHOTOGRAPHER k x?? cz baby ni kn haha but when it comes to cam i love it babe u know how we do it in front of cam, just think of the time at COLLEGE...
xder la segan2 nnt...hahaha..
BUT....(thts a big but...) kena tggu baby der calon ahh....
well 2 BOTH of MY BEST COUPLE....
CONGRATES....keep uo the good works!!
lots LOVE
BABY!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails