..Terima Kasih Kepada Mereka..

Tuesday, May 18, 2010

..Simple Healthy Tips Untuk Kuruskan Badan..

..I think,this is the most topic that people will always like to browse with. Especially for ladies..;) .."How Can I Get Slim Like Her?"..OMG! Look at her. I wish I could have the cut like her! Anyway, in this post,I would like to share with all of you the healthy and simple tips yang saya dapat dari hasil research kt internet..Enjoy!;)

1. Jangan berlapar
..

2. Ambil sesuatu yang pahit sebelum makan..
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakkan rembesan enzim dan acid HCL. Kekurangan enzim dan acid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.3. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari..
Hehe..benda ni kita da selalu dengar. Tapi, adakah kita buat?

4. Elakkan minum minuman yang bergas..

Kann..tiap-tiap hari da pesan. Jangan minum air gas. Jangan..Tapi, nak minum jugak..Macam mana nk sihat kalau macam tu..5. Biasakan diri menggunakan pinggan yang lebih kecil semasa makan.
Tujuannya supaya anda tidak mengambil terlalu banyak atau menambah lauk-pauk yang berlemak atau berkalori tinggi.

6. Amalkan makan malam sebelum jam 7 malam..

7. Kalau boleh jangan ada marjerin atau butter dalam peti ais tu..Buangkan!

8. Order air limau nipis atau pun jus oren..
Haaa..ni part plg mujarab. Banyak da kwn2 yg try eksperimen ni. Cuma terpulang pada anda..sanggop ke tidak hari2 pergi mamak telan air ni..;)

9. Jangan timbang berat badan tiap-tiap hari!

10. Ambil makanan yang berempah..
Penambahan lada hitam bukan sahaja boleh meningkatkan penghadaman, ia juga meningkatkan pembakaran lemak.

11. Elakkan makan kicap..

12. Jangan makan makanan berkhabohidrat tinngi spt nasi (ni pantang besar)..
Selain itu, roti, mee hon,kueh teow atau mee.

13. Tumpukan perhatian untuk sihat, bukan kurus..


2 comments:

Kanda said...

huhu~
sy akn amalkn.
yeahh

Iffah Hamed said...

amalkan ya incik zarizi..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails