..Terima Kasih Kepada Mereka..

Wednesday, September 21, 2011

IKEA Home Delivery..

1st experience beli SENDIRI katil SENDIRI. Ahaa..macam-macam hal. Rupanya banyak benda yang saya tak tahu. Nampak kat zine iKEA tu satu harga jer. Macam katil yang saya pilih ni, display dalam zine tu $499. Hee..akan tetapi, setibanya kami di ruangan bilik tidur di iKEA showroom tu, kepala katil lain harga, kaki katil tu lain harga..tilam lain kira, quilt cover lain..haha

Saya ni pulak, mahu beli yang sejibik sejibon macam display dalam zine tu. So, kami kira-kira budget, incik husband pon said, "Oklah. We'll take it.."
FYI, quilt untuk tilam tu korang kena carik kat depan sikit. For the quilt cover also have to find at the nearby. Hanyalah tilam sahaja yang confirm uols akan nampak sekitar katil-katil showroom tu. Sebab uols akan nampak besar terpampang tilam jenama SULTAN ituuu..hehe. The bets part why did i choosed this SULTAN mattress was because of their warranty. 25 years beb! Where do you wanna get a warranty till 25 years??lol..
So, dalam keadaan gumbira akibat seronok sangat membeli-belah katil masa tu, kami pon tidaklah tanya akan prosedur delivery dan seangkatan dengannya. Yang kami tau, pergi kaunter, bawak bil, then bayOor..Sempat lagi tu nyinggah tepi-tepi mirrow showroom tu nak bergambo. Hehe..
Alkisahnya, esok harinya, incik husband tunggu punya tunggu kat rumah sampai ke petang, tapi lori iKEA tak jugak muncul-muncul. Oklah, nak sedapkan hati, saya kata bagi masa. Mungkin esok atau lusa sampailah kot. Tapi?? Benda yang sama jugak jadik seperti semalam dan kelmarinnya.

Nak dijadikan cerita, saya pon tergeraklah nak check semula bil kami tempoh hari tu. Terlintas jugak nak tepon si Lad. Coz she's and Acky pon ada beli katil untuk kawin kat IKEA sehari lepas kami beli. Dan katil mereka dah pon sampai dan siap pasang dah pon. -__-' *kalau uols pon pelik kan?
Lepas tepon Lad tu, barulah saya paham sikit-sikit kat mana silap kami tu..haha. Mengongs! *beb,lenkali jangan nak excited sangat okk. Cuba belek dan baca resit serta bil tu sampai habis..hikhik

Nak tak nak, lepas balik kerja lusa tu, terus kami rush pergi ke IKEA. Together bring the receipt and seeking for the HOME DELIVERY COUNTERS. Haa..ini baru betol! Patutnya dari awal lepas bayar kat cashier hari tu, directly saya boleh pergi terus ke Home Delivery counters tu. Then, dorang akan check location delivery kita and their schedule. Next, set the date and time for them to deliver the stuff. Not to forget, you also have to pay for the delivery charges and you can add on if you want them to screw up your furniture..hehe. Tak mahal pon charge mereka. Lastly, go back home and wait for their call..haha. It's easy kan?

and..

Tadaaaa..dah sampai and siap pasang dah pon dalam kamar pinky kami! Wee..
Pss..bilik pengantin baru kan. So, masih kosong lagi. Hehe..Sebelah kiri katil tu jer terpaksa cover siket nak amek gambar. Hadiah kahwin yang kami terima haritu tinggi menggunung penuh kat sebelah katil tu. Apa saya nak buat pulak lepas ni dengan semua hadiah-hadiah tu......hmm

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails