..Terima Kasih Kepada Mereka..

Thursday, September 22, 2011

The Voice vs Vokal..Bukan Sekadar Rupa..

I am addicted with The Voice. It's the only Blind Audition contest the best I ever watched. Dengan pilihan coaches yang ternyata semuanya mantap-mantap belaka, lagilah buat kami semua melekat depan tv tu.
Siapa yang tak kenal Blake Shelton yang famous dengan genre country tu? Memang layanlah bila dengar lagu-lagu country ni. Tak caya? Search lagu dia yang famous tu, Hillbilly Bone. Next is Cee Lo.F**k You or Forget You..haha. The song wasn't that bad. I love it. And not to forget, among of the favourite coaches, Christina Aguilera and Adam Levine from Maroon Five. They was hot and super cool beb! Move Like Jagger was super duper hit song from both of them right now.
Oklah, speaking of this program, apa yang buat saya impress dengan mereka ni, audition yg dilakukan hanyalah berdasarkan pilihan suara yang benar-benar menusuk kalbu setiap coaches. Tanpa melihat bagaimana physical look setiap contestant tersebut, mereka hanya boleh menilai melalui nyanyian suara di atas stage tu. Once dorang berkenan dengan nyanyian contestant tersebut, barulah buzzer ditekan dan berpusinglah kerusi mereka untuk lihat siapakah gerangan yang menyanyi di atas pentas tersebut.



So, apa yang melucukan saya sekarang ni bila terlihat iklan audition yang dikeluarkan oleh TV3. VOKAL-Bukan Sekadar Rupa. Cuba korang translatekan VOKAL dalam bahasa english. Haha..sendiri paham ajelah yerr. Sudahlah tu, jurinya pon asyik muka sama jer yang keluar. Bagi chance kat orang lain la pulak kannn. Sighhh..

2 comments:

cc said...

the voice US pon cedok show lain. the voice was originally from holland

kalau US pun cedok, apatah lg malaysia ;p

BTW, hi :)

Iffah Hamed said...

tapi malaysia mmg selalu kekeringan idea pon..dan sekurang-kurangnye,coaches2 mereka tadelah asyik muka yg same je asal program reality show..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails