..Terima Kasih Kepada Mereka..

Monday, August 2, 2010

..Renovation Expo, Mid Valley..

Hi peeps..^_^
Rasa macam dah lama pulak saya x meng'update' latest entry untuk tatapan blogger-blogger saya luar sana..
Anyway, maafkan saya kerana terlampau sibuk minggu baru ni.
Jangan kata Blogspot, Facebook pon xdisentuh..
Oklah, kat sini saya nak kongsikan sedikit ulasan saya tentang Renovation Expo yang diadakan di Mid Valley, Sabtu (31/07/10) baru ni.
Mungkin kami kelihatan sedikit excited sebab rumah mama bakal direnovate.
Heheee..
Maklumlah, anak besar2 dah.
So, bilek da xleh share.
Semua nak sorang satu.
Decoration and design rumah semua er akan diserahkan kpd consultant kami, kak Dee juga merangkap arkitek untuk plan2 rumah ni.
Sebab err,taste kak Dee memang sempoi.
Superb lahhh!
Ok, xnak ngomel panjang2, boleh scroll down untuk tengok hasil ulasan saya..
Booth PERTAMA yang kami drob by sejurus masuk dalam hall.
Haa..yang set atas neh tgh promotion.
RM600 per set..
Sedap beb duduk2 sandar2 atas tu..hee
Tadaaa..
Same x macam dalam katalog tu?
Huhu..
Sangat unik kan guys..^_^
Harganye jangan tanya lah.
Its about RM2k if im not mistaken.
Ahaaa..
Comel x?
Cool is it?
Kebetulan saya ternampak dan teringat entry bonda dekat blog http://pena-bonda.blogspot.com/ fasal niat bonda untuk buat satu 'Reading Corner' kat family hall.
Memang sesuai sangat laah kan.
Tapi bile ditanya2 akan harganya,errmmm...memang kena pikir 5 kali a cukop.
Hehee..
FYI, perabot2 di atas ni semuanya handmade.
Itulah yang membuatkan nilainya sangat mahal.
Ade pakai rumpai laut.
Hmm..no wonder la selesa.
Huhu..
So, ape lagi menarik?
Taman Lanskap yang kami xkunjungi sgt pun.
Kate bonda dan Mr Hans,xperlu pon.
Rumah kite bukan corner lot pon.
Huhuu..
Ape pulak atas neh?
Eeuuww..
Living room and also bedroom in English style???
Nahhhhh..
I hate it.
Serabot lah..
Dont you think so guys?
As kak Dee said, masa dia kat Manchester before, style ni kt sana macam old style.
Yup its English Style, tapi untuk senior citizen mungkin mereka gemar.
Aiyoo..
Mesti korang tertanye-tanye kan?
Ape ni?
Yang ni DIY lantai.
Nampak macam kayu kan?
But its not!
Kalau dulu,boleh la orang buat kayu.
Tapi yang sayangnya sebab xtahan lama kerna dimakan dek anai-anai.
Nak pulak tu,kalau rosak ka ape kite kena tukar satu lantai.
Adoiii..
Nasib lah sekarang semua sudah moden.
Mereka tidak lagi menggunakan kayu.
Dorang jadikan PVC sebgai bahan utama mereka.
Yang bestnye,kite boleh tampal2 ikot citarasa kite sendiri..^_^
Hehee..
Macam sample kt atas yang gambar ke-3 belang2 tu..
Cantek kan?
Kalau rosak bahagian tu,cume beli yang baru untuk bahagian tu saje..
Weeee...
Bantal besooo sampai boleh duduk baring2..
Huhu..
Sedapnyeee...
Wahhh..
Ape ni?
Pertandingan Kucing Terchantek kahh?
Hahahaa..
No no no..
Kucing-kucing ni hanya untuk ditonton dan dibelai.
Ahaaa..
But..before that u have to use sanitizer..^_^
Hebat kan?
Betapa bersihnye mereka ni dijaga.
Tapi kite??
Nak mandi pon ade yg malas nak sabun.
Huhu..
Hahaha..
Chantek kan?
Adorable gitu..
Saje mau ambil untuk diilhamkan dlm bilek sendiri.
Hehee..
Tapi kiranya harga mereka ok la.
Ade saya jumpe saya ratos2..
Tapi lagi murah pon ade..^_^
Heee..
Ape la pulak ni kan kan..
Its a wardrobe guys. ^_^
Da macam artis gitu..
Bonda suke sangat.
Sebab saya lagi suke.
Nak nak pulak promotionnye dari RM7k offer RM2999 kot..
Huhu..
Murah sioottt..
Dalam siap ade LED.
So,senang la nak carik baju or kasot2 dlm tu.
Nyamok pon xbanyak lah berkeliaran.
Tapi,bonda cakap,lagi tinggi la bill umah nanti.
Heee..
Ok,apa lah pulak banner neh buat kat sini..
Hee..
Bukan ape..
Sebenarnya nak amek gambar meja puteh tu jea..
Bagi idea untuk dapor bonda nanti.
Lalalala..
Sofa baru?
Yeayyy!
Tapi, kate bonda, dia mahu carik yang bentuk U.
Senang semua boleh mengadap tv.
Hehehe..
Cenderahati dari Bonda dan saya yang ingin dibawa pulang untuk kucing2 kami di rumah..
Jersi Manchester United, bell ball, and rat rod.
Hehee..
Double@Cikem.
Buble@kakak.
Sunkist.
Twinkle
Cocoa@coco pie.
Friday yang baru jadik mama with 2kids..
Hehe..
Name xbagi lagi.
Mungkin pgl Saturday n Sunday kot.
Hahahahaa..
So, what say you?
XOXO ^_^

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails