..Terima Kasih Kepada Mereka..

Friday, June 3, 2011

X-Men First Class memang fehh khelahh..

Hello to all peminat-peminat wayang mat salleh. Ape kata korang duduk depan screen ni kejap sambil bace review yang saya nak kongsikan hasil dari tontonan kami malam kelmarin. Hehe. Bagi penggemar cerita XMen,confirm confirmlah korang mesti nak cepat-cepat dapatkan tiket movie ni. Tapi macam mane pulak dengan newbie yang macam saya ni? Seriously saya memang tak layan ceghite-ceghite macam ni i tell u olsss. Ni semua kerja incik husband lah. Hehe. Sebagai isteri yang bagos dan taat akan suaminya,benda yang seronok jangan tak ikot. Hahaha.

Anyway,nak habaq cite ni korang tengok memang tak akan regret lah. Kalau dibandingkan dengan Kongsi ka,Nur Kasih The Movie ka,Karak ka,memang jauhhhhhnye lah haii bezanya. Permulaan cerita ni pon dah syioook.

Cerita ni bermula dengan pengenalan kepada bagaimana Charles (Prof. X) mengumpul mutan-mutannya. Si jelita Raven (Mystique) yang menjadi kawannya sejak kecil sehingga dianggap seperti adiknya sendiri hingga dewasa. Tetapi akhirnya memilih untu
k berada di pihak lain. Si Erik (Magneto) dengan kuasanya terhadap besi memang sangat mengagumkan. Kemarahannya kepada Shaw (Sebastian Shaw) disebabkan kematian ibunya semasa kecil menjadikan dia seorang yang sangat kuat dan hidup dalam dendam dan kemarahan.

Diikuti pula dengan watak-watak yang lain seperti Angel,Azazel,Beast,Havok,Riptide and so many more which u guys should see. Dalam movie kali nilah korang dapat find out punca sebenar pertelagahan antara Prof. X dan Magneto. Serious power dorang m
emang superb. Cuak jugaklah saya tengok bila Azazel dan Riptide beraksi. Sorang si setan merah sorang lagi si puting beliung. Magneto lagilah tidak kurang hebatnya. Lagi-lagi bile dia tembuskan duit syiling tu masok dan keluar dari kepala Shaw. Perghhhh...

Hahaha. Tapi,papehal pon,Prof. X dan Angel was really cool. Coz they are the only telebat yang boleh baca fikiran orang. So,dengarlah kata saya yang tak pernah dan tak tau tentang XMen. It was superb beb! Five stars! ^_^



Sent from my iPhone

2 comments:

LisaLisut said...

i pn dh tgk mlm td! best gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

iedchan said...

wahhhh..tak tgk lagik..tapi da book muvie hari ahad...tak saba..:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails